Today, as part of the 'Multi-Ethnic Caravan for Peace and Cohabitation,' we met with Archpriest Arsić at the Serbian Orthodox Church of St. Nicholas in Pristina. Archpriest Arsić emphasized the important role of religious leaders in bridging divides and fostering a spirit of cohabitation among different communities. On this occasion, he stressed that it is essential for municipal authorities to pay attention to addressing the concerns of religious leaders that fall within their competence.

During our meeting, we presented the 'Letters of Desires and Expectations' from the participants, which reflect their hopes for a more harmonious, united, and peaceful community. Furthermore, ways to strengthen interfaith and interethnic cooperation were explored to promote mutual understanding and reconciliation through our commitment to cohabitation and mutual respect. We agreed to continue our collaboration and journey, with hope and determination to build a shared future for all ethnic and religious communities.
------------------------------------

Danas, u okviru 'Multietničkog Karavana za Mir i Suživot', sreli smo se sa Protojerejom Arsić u Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi Svetog Nikole u Prištini. Protojerej Arsić je istakao važnu ulogu verskih lidera u premošćavanju podela i podsticanju duha suživota među različitim zajednicama. Ovom prilikom, naglasio je da je neophodno da opštinske vlasti obrate pažnju na adresiranju briga verskih lidera koja su u okviru njihove nadležnosti.

Tokom našeg sastanka, predstavili smo 'Pisma želja i očekivanja' od učesnika, koja odražavaju njihove nade za harmoničniju, ujedinjeniju i mirniju zajednicu. Pored toga, razmotreni su načini za jačanje međureligijske i međuetničke saradnje kako bi se promovisalo međusobno razumevanje i pomirenje kroz našu posvećenost suživotu i međusobnom poštovanju. Složili smo se da nastavimo našu saradnju i putovanje, sa nadom i odlučnošću da izgradimo zajedničku budućnost za sve etničke i verske zajednice.

Share this article