Lajmet

Lajmet e fundit

 • Lajmet tjera

 • 05 Korrik 2013

  Zbatimi i marrëveshjes së dialogut politik Kosovë-Serbi

  Prishtinë, 5 korrik 2013 – Instituti KIPRED ka organizuar konferencë për media në të cilën është prezantuar raporti analitik “Zbatimi i Marrëveshjes së Dialogut Politik Kosovë-Serbi”.

 • 04 Korrik 2013

  Letër e hapur e shoqërisë civile të Kosovës mbi ligjin për amnisti

  Për: Shefi i Zyrës së BE-së në Kosovë / PSBE, Shefi i Misionit të EULEX-it, Ambasadat e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Mbretërisë ë Bashkuar, Francës, Gjermanisë, Italisë.

 • 04 Korrik 2013

  Letër e Hapur Deputetëve të Kuvendit për Ligjin për Amnisti

  Te nderuar deputetë te Kuvendit të Republikës së Kosovës,

  Pas shqyrtimit që Instituti KIPRED i ka bërë projektligjit për amnistinë, jemi shumë të shqetësuar për pasojat afatgjate që mund t`i ketë vendi dhe shoqëria jonë nga aprovimi i tij në seancën e Kuvendit të Kosovës që do të mbahet të enjten me 4 korrik 2013. Projektligji për Amnisti i propozuar nga Ministria e Drejtësisë, gjegjësisht Qeveria e Republikës së Kosovës, është i paprecedent. Ai liron nga përgjegjësia kryesit e më shumë se 69 veprave penale në raste, kohë, dhe rrethana të ndryshme.

 • 03 Korrik 2013

  Publikohet analiza Kosova në Kontekst Rajonal: Marrëdhëniet Ekonomike dhe Tregtare

  Prishtinë, 3 korrik 2013 – Instituti Kosovar për Kërkime dhe Zhvillim të Politikave (KIPRED), organizoj tryezë të rrumbullakët ku është publikuar analiza gjithëpërfshirëse “Kosova në Kontekst Rajonal: Marrëdhëniet Ekonomike dhe Tregtare".

 • 14 Qershor 2013

  Analiza e zbatimit të marrëveshjeve teknike mes Kosovës dhe Serbisë

  Ky raport shqyrton nivelin e zbatimit të marrëveshjeve të arritura në "dialogun teknik" në mes të Kosovës dhe Serbisë, të lehtësuara nga Bashkimi Evropian.

 • 03 Qershor 2013

  KIPRED vazhdon trajnimet me degët e partive politike

  Prishtinë, 3 qershor 2013 - KIPRED ka vazhduar trajnimet me partitë politike me temën “Demokracia e brendshme në partitë politike”, të përkrahura nga Olof Palme International Center.